Vecka 16

Bloggen vecka 16 

I måndags hade vi idrott och då sprang vi den korta skoljoggenVi hade också engelska då lärde vi oss om olika maträtter. På So kollade vi på Arkeologens dotter. 

 I tisdags gick några till oasen och resten hade bild. På bilden gjorde man antingen snödroppar om man inte hade gjort det eller inte var klar. Och om man var klar med snödropparna så ritade man vårblommor?. 

 Vi hade också engelska och kollade på the game. Men vi kan inte glömma att vi firade Freja?. 

 I onsdags hade vi idrott med Arken och då körde vi styrketräning och sprang den lilla hälsostigen 

. Vi hade också svenska och då skrev vi faktatext om olika djur. På musiken lärde vi oss en del om att spela gitarr?. 

 I torsdags hade vi läsläxa och det gick bra. Ola kom och berättade om Karlavagnen. Vi har haft So och då kollade vi på Arkeologens dotter. Och vi fortsatte också på svenskan om att skriva om djur?. 

 Och nu är det fredag och vi har haft utvärdering. Och vi har också gott en tipsrunda för idag är det världsbokdagen?Och nu ska vi ha sociala medier med Felicia vår VFU. Och sen är det mat, sist men inte minst Lilla aktuellt. 

 Av Edith och Lilly 

Nästa vecka kommer vi att ha skräpplockardag på tisdag. Då får de som vill ha med sig fika. Kläder efter väder och handskar eller dylikt. Se information nedan:

spd-affisch-plockasakert

Till nästa vecka är det endast en läxa. En kombinerad läs- och skrivläxa. Läxan finns i en plastficka som skickats hem idag idag. Ni ska läsa texten så att ni kan läsa med flyt samt har koll på svåra ord och ni ska göra uppgifterna längst bak. Jag vill att ni ska göra läxan så att ni är stolta över att komma till skolan och visa upp den.

Vi har börjat arbeta med multiplikation igen och för att repetera tabellerna har vi sjungit multiplikationssångerna. Sjung GÄRNA hemma. 🙂

Ni hittar dem här: http://fredriksbergsflippar.blogspot.com/p/multiplikationssanger.html

Vi kommer nu även att återuppta Grej of the day och ledtråden till nästa vecka är: Världens mest berömde fånge.

Ha nu en riktigt skön helg allihop!

//Sara

Det här inlägget postades i Hänt i veckan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.