Vecka 10

VÅR VECKA 

På idrotten har vi lekt idrottsbingo.

Vi har firat Hugo när han fyllde 10 år.

Vi har haft en egen Mello-omröstning och Tusse vann.

Vi har övat inför nationella prov genom att göra några mattehäften.

Vi har gjort en självbedömning i matte och svenska. På SO’n jobbade vi med stenåldern.

På musiken har många gjort färdigt sina rapper som handlar om veckan.

På engelskan har vi jobbat med mat.  

Av Erik & Elin

Idag har vi löst mysterium i ”Det hemsökta huset”. Det var lite läskigt men vi lyckades lösa alla uppdrag och få tag i koden till skatten. Vi tränar mycket på att samarbeta. Tack Bettan för att du ordnade detta så fint till oss.

Vi har fått in lite nya böcker till vår bokjury och ormen växer så det knakar. Vi är nu uppe i 7329 sidor. Vi har bestämt att vi läser dessa fram till och med påsklovet.

Idag har det behövts en påminnelse om klassens kompisverktyg. Det har tyvärr varit en hel del irritation, bråk och samarbetssvårigheter. Prata gärna igenom verktygen hemma så tar vi nya tag nästa vecka.

Nästa vecka kommer vi att börja med de nationella proven och vi kommer att dra igång med 3st matteprov. Vi har pratat mycket om att detta inte är något att vara nervös eller stressad för. Proven brukar att vara roliga och det viktiga är bara att alla gör så gott de kan. De har lärt sig så mycket i skolan hittills och nu får de visa upp sina kunskaper. Jag brukar säga att är det något de inte kan så är det mitt fel. 🙂

Läxorna till nästa vecka är:

Tisdag: Matte, gör klart häftet om taluppfattning och tals användning

Onsdag: Svenska s. 48-49 i arbetsboken. En uppgift är att de ska göra en skattkarta till en kompis. De kan skriva instruktioner eller rita hemma, sen gömmer de skatten i skolan.

Torsdag: Läsläxa kap. 22

Ha nu en riktigt skön helg!

//Sara

 

Det här inlägget postades i Hänt i veckan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.