Vecka 18

Den här veckan har det hänt mycket och någon tyckte att det här var den bästa skolveckan någonsin. Härligt!

I måndags började vi med att kolla på livestreamad opera från Möckelsnäs. Det var en barnanpassad version av Mozarts Trollflöjten.

I tisdags var det sedan dags för inskolning på Oasen. Spännande! Det finns fler bilder i galleriet.

På idrotten lekte vi ”Ägg och bacon” och Grej of the day handlade om Tyrannosaurus Rex. Ledtråden till nästa vecka är. Sveriges snabbaste vilda djur.

Vi har lämnat vårt rymdtema och börjat läsa om religion. De som inte är färdiga med sina rymdschema får göra det på stunder som blir över eller ta hem och göra hemma.

Alla har fått läsa upp läsläxan och skrivit en kort faktatext om Kon-Tiki. De har delat texterna med mig så jag har lite spännande läsning framför mig. Den nya läsläxan handlar om meteorer.

På matten börjar vi bli klara med kapitel 4 som handlat mest om geometri. På onsdag blir det matteprov och då behöver man kunna namnen på de geometriska objekt som vi har gått igenom, t.ex. sträcka, linje, öppen polygon, fyrhörning, kvadrat, rätblock, kub m.m.

Idag har vi varit ute i Klöxhult och plockat skräp. Vi hittade massvis, en del spännande och en del äckliga saker som inte ska finnas i naturen. Se fler bilder i vårt galleri. Vi har även hunnit fika, grilla korv och gå en tipsrunda. Jag bjuder på två kommentarer från dagen:

  • – Det här var mycket roligare än man hade kunnat tro. (att plocka skräp)
  • – Jag önskar att den här dagen kommer tillbaka.
En diskoho, upphittad i backen vid parkeringen.

Jag hoppas att alla är noga med att inte lämna skräp i naturen och att vi kan hjälpas åt att plocka upp det skräp vi hittar.

Ha nu en riktigt trevlig och fin Valborgshelg!

Önskar dagens bloggare Sara

Det här inlägget postades i Hänt i veckan, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.