Peppa Pig reser iväg

I torsdags var det äntligen dags att skicka iväg Peppa Pig på äventyr. Vi tog en kort samling i klassrummet för en kort genomgång av dagen och för att påminna om hur man beter sig i trafiken. Därefter ställde vi upp på led och traskade iväg mot stationen. Edith fick hedersuppdraget att håll Peppa eftersom det är hon som som tagit med henne till skolan.

När vi kommit ner till stationen satte vi Peppa på en bänk och var och en fick gå fram och önska henne lycka till och säga hejdå. Hon fick bland annat tips om att äta mycket godis. Vi lämnade henne på bänken och gick vidare mot Nicklabacken. Precis när vi gått bromsade ett tåg in på stationen, undrar om det var någon av de som hoppade av tåget som såg Peppa och tog henne med sig???

På Nicklabacken blev det förutom lek och fika även lite fysikundervisning. Vi provade att släppa olika tunga föremål från tornet och upptäckte att de landade samtidigt fast de hade olika vikt. Vi pratade om gravitation och om Galileo Galilei som också experimenterade med olika fallande föremål. Vi undersökte även centrifugalkraft genom att försöka kasta boll till varandra samtidigt som vi åkte ”karusellen”.

En härlig utflyktsdag trots att det inte blev någon matte eller engelska till någons besvikelse…

Vi vet ännu inte vart Peppa tagit vägen men enligt säkra källor satt hon inte kvar på stationen på kvällen…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.